ГоловнаПолітика

Волинській облраді не сподобався вибір Зеленського на посаду губернатора

Депутати хочуть місцевого, а не заїжджого главу ОДА.

Волинській облраді не сподобався вибір Зеленського на посаду губернатора
Фото: wikimapia.org

Волинська обласна рада у вівторок ухвалила звернення до президента Володимира Зеленського, в якому просить не призначати першого заступника голови Луганської ОДА Юрія Погуляйка головою обладміністрації в Луцьку.

За звернення проголосували 45 з 64 депутатів ради.

"Повідомлення про узгодження Кабінетом Міністрів України жителя Луганщини Погуляйка Юрія Михайловича головою Волинської ОДА сколихнуло всю громадськість нашого краю. Цим зверненням висловлюємо свою незгоду з таким кадровим рішенням уряду ... Призначення на посаду голови ОДА чужої для Волині людини - стратегічна помилка уряду. У нас є гіркий досвід протистояння виконавчої та представницької гілок влади через те, що немісцеві голови ОДА не знаходили компромісу з Волинню", - сказано в зверненні, текст якого оприлюднило місцеве видання Volynnews.

Депутати заявили, що немісцеві голови ОДА перші півроку тільки вникають в ситуацію і знайомляться з людьми, а не працюють на область.

"Ще раз закликаємо дослухатися до позиції волинської громади, інтереси якої ми всі представляємо, і не призначати головою Волинської обласної державної адміністрації Погуляйка Юрія Михайловича", -йдеться у зверненні.

Нагадаємо, що попередній глава Волинської ОДА Олександр Савченко був звільнений 11 червня. Він приїхав до Луцька з Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram