ГоловнаПолітика

Департамент ГПУ у справах Майдану очолив Віктор Мисяк, - джерело (оновлено)

Його заступником призначено Олексія Донського.

Департамент ГПУ у справах Майдану очолив Віктор Мисяк, - джерело (оновлено)
Фото: segodnya.ua

Департамент процесуального керівництва у кримінальних провадженнях про злочини, вчинені у зв'язку з масовими протестами у 2013-2014 роках, Генпрокуратури очолив Віктор Мисяк. Про це LB.ua стало відомо з власних джерел.

За словами співрозмовника, Мисяка представили як нового керівника сьогодні вранці. Однак наказ про його призначення поки що не опубліковано.

Заступником Мисяка призначено Олексія Донського.

Оновлення. У пресслужбі ГПУ підтвердили призначення керівників департаменту у справах Майдану.

"Генеральний прокурор Руслан Рябошапка підписав наказ про призначення Віктора Місяка на посаду начальника Департаменту процесуального керівництва у кримінальному провадженні про злочини, вчинені у зв'язку з масовими протестами в 2013-2014 роках, Генеральної прокуратури України. Крім того, підписано наказ про призначення Олексія Донського на посаду заступника начальника зазначеного Департаменту", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, Мисяк раніше обіймав посаду заступника начальника департаменту - начальника управління організації та процесуального керівництва у кримінальних провадженнях про злочини спеціальної категорії Генпрокуратури. Олексій Донський займав посаду начальника відділу організації та процесуального керівництва у кримінальних провадженнях Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури.

Нагадаємо, Департамент у справах Майдану (процесуального керівництва) в ГПУ створили 21 жовтня 2019, оскільки з 20 листопада Генеральна прокуратура втрачає функцію слідства. Раніше "майданівські" справи розслідувало Управління спеціальних розслідувань, групу слідчих у якому очолював Сергій Горбатюк. 23 жовтня його звільнили. Управління також ліквідують.

Віктор Мисяк, судячи з поданих раніше декларацій, працював заступником начальника Департаменту організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням кримінальних правопорушень, підслідних Державному бюро розслідувань, нагляду за додержанням законів його оперативними підрозділами та підтримання публічного обвинувачення у відповідних провадженнях. Також керував п'ятим відділом з розслідування кримінальних проваджень управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління ГПУ. У 2012 році був прокурором Сокальського району Львівської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram