ГоловнаПолітика

Зеленський: якщо хтось вважає, що можна повернути банк колишньому власнику, це неправда

Президент пообіцяв захищати тільки інтереси держави Україна.

Фото: Макс Левін

Президент Володимир Зеленський заявив, що ніхто з його команди й уряду повертати "проблемні" українські банки колишнім власникам не буде.

Про це він заявив під час виступу на інвестиційному форумі "RE: think. Invest in Ukraine" в Маріуполі, передає LB.ua.

"Хочу звернутися до всіх ... Якщо хтось вважає, що можна повернути банк колишньому власнику - ні, це неправда", - сказав Зеленський. Його слова викликали оплески в залі.

Фото: Макс Левін

Фото: Макс Левін

Президент також зазначив, що під час кризи втрати платників податків у фінансовому секторі сягнули $15 млрд.

"З ринку було виведено близько 100 банків, зокрема "Дельта Банк", "Надра Банк", банк "Фінанси і кредит", націоналізовано "Приватбанк". У кожній цій справі я буду захищати тільки інтереси держави Україна, інтереси кожного українця. Усі ці проблеми не повинні бути вирішені за рахунок платників податків", - додав президент.

Нагадаємо, раніше генпрокурор Руслан Рябошапка заявив, що ГПУ перевіряє матеріали щодо шести "проблемних" банків. 9 жовтня Державне бюро розслідувань оголосило в розшук колишнього депутата Верховної Ради, мільярдера Костянтина Жеваго, який був власником банку "Фінанси і кредит".

Раніше Офіс президента заявив про відсутність підстав для повернення ПриватБанку олігархові Ігорю Коломойському, який зараз судиться з державою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram