ГоловнаПолітика

Аваков: ветерани-добровольці в Золотому перебували законно

"Вони здали зброю і можуть перебувати там абсолютно легально".

Аваков: ветерани-добровольці в Золотому перебували законно
Фото: Макс Левин

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив: ветерани-добровольці, які перебувають у Золотому, не здійснюють жодних дій, що порушують закон.

Про це він заявив у вівторок у Маріуполі перед початком інвестиційного форуму "RE: think. Invest in Ukraine", передає LB.ua.

"Це громадяни України, які вирішили там перебувати, і вони там перебувають, нічого не порушуючи на цей момент. Ніяких конфліктів немає, наскільки я знаю. Я вранці розмовляв", - сказав Аваков.

Він також зазначив, що остерігається провокацій, але "є певний порядок речей, який не порушуватиме справжній патріот України".

"Є певний порядок речей, який не порушуватиме справжній патріот України і Білецький (лідер "Нацкорпусу" Андрій Білецький, - ред.) зокрема... Порядок речей такий: ця територія оголошена "жовтою зоною", там не можуть перебувати люди зі зброєю. Ці патріоти, які там розміщуються, виконали вимоги і вивезли зброю", - підкреслив голова МВС.

"Вони стоять там не просто зі зброєю, а з власною легальною мисливською зброєю. Стояли! Не порушуючи нічого, оскільки там не було оголошено "жовтої зони". Зараз там оголошено "жовту зону" і була вимога здати зброю. Вони її здали і як громадяни України можуть перебувати там абсолютно легально", - додав Аваков.

Нагадаємо, 25-26 жовтня президент Володимир Зеленський перебував з візитом у Луганській області. Будучи в Золотому, він дізнався від місцевих жителів про те, що в одному з будинків оселилися озброєні люди - представники "Національного корпусу", які виступають проти розведення сил у цьому місці.

Зеленський попросив їх вивезти зброю з населеного пункту. Наступного дня поліція запевнила, що це було зроблено.

Уранці 28 жовтня до бійців у Золоте приїхала поліція. Заступник голови НПУ Вадим Троян пояснив приїзд правоохоронців "звичайною перевіркою" і запевнив, що представників "Нацкорпусу" не виганятимуть із Золотого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram