ГоловнаПолітика

Фракція "Слуга народу" вперше заблокувала трибуну Ради

Депутати вимагають розслідувати висловлювання Софії Федини про президента Зеленського.

Фракція "Слуга народу" вперше заблокувала трибуну Ради
Фракция "Слуга народа" впервые заблокировала трибуну.
Фото: Анна Стешенко

Фракція "Слуга народу" вперше заблокувала трибуну у Верховній Раді - депутати звернулися до правоохоронних органів з вимогою розслідувати висловлювання депутата Софії Федини про президента Володимира Зеленського.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

"Учора ми як фракція вирішили звернутися до правоохоронних органів дати оцінку таким закликам (заявам нардепки "Європейської Солідарності" Федини про "фізичне усунення" президента Зеленського, - ред.)", - заявив депутат Микита Потураєв в оточенні колег біля парламентської трибуни під час ранкового засідання.

Він також заявив про "неприпустимість побажання смерті або вбивства будь-якій людині і громадянину України, незалежно від того: президент це чи ні". Його промову "слуги народу" супроводжували оплесками.

У той самий час нардепи з "Євросолідарності" із залу почали вимагати вибачення за жарт про згорілий будинок ексголови Нацбанку Валерії Гонтаревої.

У кулуарах парламенту Федина наголосила LB.ua, що "не боїться зняття недоторканності, якщо таке ініціюють".

Фото: Анна Стешенко

Нагадаємо, вперше в Раді 9-го скликання намагалися заблокувати трибуну 10 вересня. Тоді депутати емоційно відреагували на виступ Ірини Геращенко під час обговорення законопроєкту №1043, коли вона назвала "слуг народу" "зеленими чоловічками" і "югендом".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram