ГоловнаПолітика

НАБУ проводить обшук у братів Дубневичів під Львовом (оновлено)

Слідчі дії проводять у рамках справи про відмивання коштів.

НАБУ проводить обшук у братів Дубневичів під Львовом (оновлено)
Богдан Дубневич
Фото: zaxid.net

У вівторок вранці в селі Зубра Львівської області почалися обшуки в будинку колишнього народного депутата Богдана Дубневича.

Про це повідомляє ZAXID.NET з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

За його словами, обшук почався близько 07:00. Відомо також, що одночасно обшуки тривають ще в кількох будівлях, що належать Дубневичу.

У рамках якої справи проводять слідчі дії, поки що невідомо. Офіційного підтвердження від правоохоронних органів наразі немає. У пресслужбі НАБУ повідомили, що інформацію уточнюють.

Особисті мобільні телефони Богдана Дубневича і його брата Ярослава відключені.

Оновлення. У пресслужбі Національного антикорупційного бюро підтвердили проведення обшуку.

"Детективи НАБУ під процесуальним керівництвом САП здійснюють слідчі дії (обшуки) на Львівщині. Слідчі дії санкціоновані і здійснюються в рамках розслідування кримінального провадження за фактами можливої легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, умисного ухилення від сплати податків і недостовірного декларування колишнім і діючим народними депутатами України", - йдеться в повідомленні.

За попередньою оцінкою слідства, особи, причетні до злочину, протягом 2013 - 2018 років легалізували понад 2 млрд гривень доходів, отриманих злочинним шляхом.

"Попередня правова кваліфікація - ст. 209, 212 і 366-1 КК. Розслідування зазначених фактів детективи НАБУ здійснюють з липня 2018 року", - додали в Бюро.

Нагадаємо, Богдан Дубневич не пройшов у Верховну Раду, програвши вибори кандидатці від "Голосу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram