ГоловнаПолітика

Богдан: наша миролюбна позиція розрахована на громадян РФ

Голова ОП переконаний, що аби ситуація змінилася, треба "перемикатися на ментальність росіян".

Богдан: наша миролюбна позиція розрахована на громадян РФ
Андрей Богдан
Фото: kmu.gov.ua

В Офісі президента Володимира Зеленського вважають, що на ситуацію з війною Росії проти України можна вплинути зсередини РФ.

Про це в інтерв'ю "Українській правді" заявив голова ОП Андрій Богдан.

"І протилежній стороні - Росії - потрібно якось відповідати, тому що позиція "я нічого не чую, я нічого не бачу" не сприймається навіть всередині Росії. І взагалі треба розуміти, що наші активні дії, наша миролюбна позиція розрахована не тільки на міжнародну спільноту. Вона розрахована на громадян Росії", - сказав він.

Він також зазначив, що російська сторона не має наміру виконувати судові рішення і налаштована дуже вороже. Щоб на це вплинути, вважає Богдан, необхідний спеціальний підхід.

"Те, що було рішення суду і Росія має його виконати? Вона його мала і не виконала. І не виконала б ніколи. І ми можемо з професійним юристом говорити століттями, але нічого абсолютно не зміниться. А щоб змінилося, треба переключатися на ментальність росіян... Вони через свої засоби масової інформації налаштовані дуже вороже до України, вважають нас якоюсь негативною нацією, націоналістами. І в позиції, коли ми відкриті, ми хочемо і йдемо назустріч, а Росія, керівництво Росії, впирається, і аргументації, чому це відбувається, немає - з того боку вже почнуться питання: а чому ми поводимося неадекватно?" - пояснив голова ОП.

"Здавалося б, дрібниця, але Афганістан закінчився не тільки тому, що були проблеми на міжнародному рівні, а тому що всередині СРСР почалося дуже багато рухів громадських. І керівництво тоді вирішило, що краще вивести війська і припинити війну, щоб своє суспільство не розворушити", - додав він.

Нагадаємо, у вересні в Нью-Йорку, де проходила Генасамблея ООН, Богдан поспілкувався з пропагандистом телеканалу "Россия 1" Євгеном Поповим. Глава ОП розповів про очікування України в урегулюванні ситуації на Донбасі і пожартував з приводу підвищеної уваги росЗМІ до нової української влади.

Раніше цей телеканал використовував у своєму сюжеті брата голови Донецької ОДА Павла Кириленка, щоб показати "громадянську війну" в Україні.

У жовтні нардеп від "Слуги народу" Євген Шевченко взяв участь у телешоу російських пропагандистів. Він заявив, що таке рішення (брати участь у телешоу, - ред.) "далося йому нелегко", а метою було - "донести громадянам РФ пряму позицію українського народу і влади України". При цьому вже на початку розмови Шевченко продовжив риторику президента РФ Володимира Путіна про те, що конфлікт на Донбасі неможливо припинити через українських націоналістів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram