ГоловнаПолітика

Зеленський та віцепрезидент ЄІБ обговорили відновлення доріг на Донбасі

Портфель проєктів Європейського інвестиційного банку в Україні сягнув 5,9 млрд євро.

Президент Володимир Зеленський під час зустрічі з віцепрезидентом Європейського інвестиційного банку Вазілом Гудаком подякував банку за підтримку України і запросив ЄІБ долучитися до реалізації інфраструктурних проєктів, зокрема, спрямованих на відновлення доріг на Донбасі.

Про це повідомляє пресслужба глави держави.

Президент Зеленський зазначив, що у влади великі сподівання щодо розвитку країни. За його словами, новий уряд докладає для досягнення цієї мети максимум зусиль.

Фото: president.gov.ua

"У нас дійсно дуже великі очікування. Хочемо зростати більше, ніж заплановано. Наш консервативний прогноз зростання економіки на наступний рік - 3,7%. Але ми прагнемо до швидшого зростання", - наголосив він.

За словами президента, щоб таке зростання стало можливим, уряд і парламент розробили низку законопроєктів, і вже за перші місяці роботи нового складу Верховної Ради народні депутати ухвалили закон про концесії, дерегуляційні закони і розблокували приватизацію державних підприємств.

Він сказав, що розроблені урядом і ухвалені Верховною Радою закони допоможуть залучити інвестиції в інфраструктуру.

Президент України наголосив, що один з головних пріоритетів роботи - це інвестиції в розвиток транспортної інфраструктури. Тому Україна зацікавлена у спільних проєктах з ЄІБ, спрямованих на відновлення інфраструктури та будівництво доріг у Донецькій і Луганській областях, на розвиток аграрного сектору та підтримку малого і середнього бізнесу.

Зеленський зазначив, що зараз портфель проєктів Європейського інвестиційного банку в Україні сягнув 5,9 млрд євро, і є потенціал для його збільшення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram