ГоловнаПолітика

Зеленський на фракції лаяв депутатів за погану дисципліну, - джерело

Засідання, яке має конфіденційний формат, триває третю годину.

Зеленський на фракції лаяв депутатів за погану дисципліну, - джерело
Фото: Макс Левин

Президент Володимир Зеленський на засіданні фракції "Слуги народу", яке проходить в суворій конфіденційності, лаяв депутатів за погану дисципліну.

Про це LB.ua повідомило джерело із засідання фракції.

"Засідання фракції "Слуга народу" триває вже понад дві години. Перші 40 хвилин на засіданні був президент Володимир Зеленський. Спочатку він лаяв нас за погану дисципліну. Мовляв, багато спізнювалися до призначеного часу зборів - на 19:00 в "Парковому". З ним був Андрій Богдан і Трофимов (прим.: глава і заступник офісу президента, - ред.). На початку "спічу" президента була "тепла ванна", він розповідав нам про свою поїздку в Золоте. Але потім президенту поставили кілька жорстких запитань від самих депутатів", - зазначило джерело.

Насамперед, зі слів співрозмовника, на закритому засіданні фракції була порушена тема недавнього гучного скандалу з фінансовим комітетом (прим.: про можливий підкуп 11 членів комітету, - ред.).

"Запитання пролунали від депутатів Олександра Дубінського та Ольги Василевської. Президент знову нагадав їм про вимогу пройти тест на поліграфі. Звучало це в риториці так: "Нехай всі наші вороги викусять цю історію в результаті". Можу сказати, що все це переросло в справжню лайку. І члени комітету, заочно звинувачені в тому, що взяли гроші (прим.: за нібито неголосування за рекомендацію до ухвалення Радою законопроєктів "проти майданчиків Яценка", - ред.), тепер готові йти до керівництва парламенту і просити відставки глави фінкомітету, нардепа Гетьманцева. Ці депутати налаштовані категорично і непримиренно", - продовжив депутат.

Друге запитання президенту, за його інформацією, поставив депутат "Слуги народу" Максим Бужанський. "А саме, щодо скандалу з екскерівником "Правого сектору" Сергієм Стерненком. І про роль генпрокурора Рябошапки в цьому питанні", - додав він.

Після від'їзду президента, як розповів депутат, "засідання фракції продовжив Трофімов, де обговорювалися питання регіональної політики і призначення голів РДА, адже мажоритарники всюди бунтують проти", - наголосив він.

Що ж стосується питання про можливе позбавлення депутатських повноважень нардепа "Слуги народу" В'ячеслава Медяника, враховуючи нещодавній скандал з появою його листування в мережі, "то нам на фракції повідомили, що питання знято. Депутат пройшов поліграф і чистий".

"Зараз засідання фракції досі триває", - розповів депутат з місця подій.

Як повідомлялося, ЗМІ сфотографували телефонне листування "слуги народу" В'ячеслава Медяника на засіданні Верховної Ради. У ньому він обіцяв абоненту, названому "Саша Яровий", поговорити щодо "цукру" і "океану" із заступником генпрокурора Руслана Рябошапки Віктором Трепаком. Глава САП Назар Холодницький підтвердив, що його відомство розслідує листування Медяника.

Нагадаємо, Сергій Стерненко - колишній голова місцевого відділення "Правого сектору" в Одесі. Також він був активним учасником протестних акцій у зв'язку із забудовою території так званого Літнього театру в Одесі.

24 травня 2018 року на Стерненка було скоєно напад, в результаті якого він смертельно поранив ножем людину, що напала на нього.

Цей замах був вже третім за рахунком: 7 лютого 2018 року він заявляв, що на нього вже здійснювали напад. Вранці 1 травня того самого року у Стерненка стріляли. Обох нападників затримали. Поліція відкрила справу за статтею "умисне вбивство". Тепер нападників на Стерненка визнано потерпілими.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram