ГоловнаПолітика

Рада цього тижня розгляне закони про санкції за кнопкодавство і про деофшоризацію

Також планується розгляд законопроєкту про соцгарантії та статус добровольчих батальйонів.

Рада цього тижня розгляне закони про санкції за кнопкодавство і про деофшоризацію
Фото: facebook/Слуга Народу

Верховна Рада цього тижня розгляне закони про санкції за кнопкодавство і деофшоризацію.

Про це на погоджувальній раді заявив спікер парламенту Дмитро Разумков, передає кореспондент LB.ua.

"Цього тижня на порядку денному в нас важливі законопроєкти. Це законопроєкт про соціальні гарантії і статус військових добровольчих батальйонів. Також - це закон про покарання за кнопкодавство", - сказав він.

Разумков також підкреслив, що "це важлива позиція, яку підтримує в першу чергу українське суспільство".

"Ми як народні депутати від різних політичних сил, йдучи в парламент, говорили про те, що це ганебне явище, яке поки ще існує в стінах парламенту. Такими кроками ми, сподіваюся, його зменшимо, а надалі повністю ліквідуємо такий прояв і ноу хау українського парламенту, як кнопкодавство", - сказав він.

Також спікер повідомив, що депутати цього тижня розглянуть два законопроєкти про деофшоризацію.

"Це важливі закони", - зазначив він.

Нагадаємо, в серпні президент Володимир Зеленський запропонував позбавляти депутатів мандатів за прогули та "кнопкодавство".

Раніше Стефанчук анонсував запуск системи голосування "Рада-4" з біометричною кнопкою, яка буде реагувати на відбиток пальця депутата. За його словами, нова система може бути готова до експлуатації 2020 року після зимових канікул.

10 вересня представники руху "Чесно" зафіксували перший випадок кнопкодавства в Раде дев'ятого скликання. Відзначився мажоритарник Олександр Ковальов, якого було обрано в найменшому прифронтовому окрузі №51 у Донецькій області. Він натискав кнопку на місці ще одного позафракційного мажоритарника з Донецької області Максима Єфимова. Це сталося під час голосування за проєкт закону про імпічмент за основу. 11 вересня депутат від "Слуги народу" Олена Копанчук проголосувала замість однопартійця В'ячеслава Рубльова, а Сергій Литвиненко проголосував за іншого "слугу", ймовірно Олександра Скічка. Після цього нардепи публічно вибачилися і пообіцяли переказати місячну зарплату на благодійність.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram