ГоловнаПолітика

Kyiv Post: колишній нардеп Грановський отримав візу на репатріацію в Ізраїль

Він програв вибори іншому громадянину Ізраїлю.

Kyiv Post: колишній нардеп Грановський отримав візу на репатріацію в Ізраїль
Олександр Грановський
Фото: daily.rbc.ua

Колишній депутат Верховної Ради Олександр Грановський у серпні 2019 року одержав візу на репатріацію в Ізраїль.

Про це пише Kyiv Post із посиланням на свої джерела.

За даними видання, віза колишньому соратнику Петра Порошенка була видана в посольстві Ізраїлю в Києві 18 серпня, коли де-факто Грановський ще був народним депутатом. Вона дає право на отримання ізраїльської ID-карти відразу в аеропорту Тель-Авіва. Віза дає змогу Грановському іммігрувати в Ізраїль до 17 січня 2020 року.

Відповідно до Закону про повернення кожен єврей має право на репатріацію до Держави Ізраїль. Євреєм є будь-хто народжений від матері-єврейки, що не перейшов до іншого віросповідання, а також прийняв іудаїзм.

У коментарі газеті Грановський заявив, що не порушував українського законодавства, не підтвердивши при цьому, але й не спростувавши факту отримання візи.

Нагадаємо, що Грановський був народним депутатом Верховної Ради України VIII скликання, куди пройшов від партії "Блок Петра Порошенка" під номером 58.

2019 року він балотувався по мажоритарному окрузі в Харкові, але програв представнику партії "Слуга народу" Олександру Куницькому, що має подвійне громадянство України та Ізраїлю.

Куницькому вдалося домогтися дозволу на балотування через суди, а в ДБР тепер лежить справа за фактом перешкоджання його виборчому праву (ч. 3 ст. 157 Кримінального кодексу). Фігурантом цієї справи є члени ЦВК та колишній нардеп Грановський.

У ході слідства Куницький заявив, що, на його думку, члени ЦВК намагалися зняти його з виборів під тиском Грановського або за грошову винагороду.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram