ГоловнаПолітика

Росія може оголосити в розшук українських моряків

У РФ вони залишаються у статусі обвинувачуваних.

Росія може оголосити в розшук українських моряків
Фото: president.gov.ua

Адвокат Микола Полозов висловив побоювання, що Росія оголосить в розшук українських моряків, звільнених з полону у вересні цього року. Про це він сказав в коментарі виданню "Крим.Реалії".

"Є дуже серйозна небезпека, що російська влада може оголосити моряків у розшук, якщо вони не будуть з'являтися за викликом слідчого або в суд", - вважає Полозов.

Адвокат нагадав, що моряки залишаються в РФ в статусі обвинувачуваних, а їхня справа перебуває в стадії ознайомлення з матеріалами стороною захисту.

"Я знайомлюся з письмовими матеріалами, плануємо, що в листопаді будемо знайомитися з речовими доказами. Справу не припинено, природно, будемо працювати на кінцевий результат, на те, щоб будь-які негативні наслідки захоплення моряків для них в майбутньому ніяк не відгукнулися, для того, щоб цю справу припинити загалом", - сказав Полозов.

Він також повідомив, що після звільнення моряків було прийнято рішення розформувати команду адвокатів, далі цією справою займається тільки Полозов.

Нагадаємо, 7 вересня 2019 року відбувся обмін утримуваними особами між РФ і Україною в форматі 35 на 35. В Україну повернулися 35 звільнених в'язнів Кремля. Серед них - 24 військовополонених українські моряки, а також політв'язні Олег Сенцов, Роман Сущенко, Олександр Кольченко, Павло Гриб, Володимир Балух та інші.

Моряки були захоплені 25 листопада 2018 року в нейтральних водах Чорного моря.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram