ГоловнаПолітика

Зеленський заявив, що не боїться образити Коломойського або втратити підтримку "1+1"

"Тоді ми зрозуміємо, що він не хоче жити по-іншому".

Зеленський заявив, що не боїться образити Коломойського або втратити підтримку "1+1"
Фото: Макс Левин

Президент Володимир Зеленський заявив, що не боїться образити олігарха Ігоря Коломойського або втратити підтримку його телеканалу "1+1".

Про це він сказав в інтерв'ю The New Yorker.

Під час розмови з журналістом Джошуа Яффа, що проживає в Москві, Зеленський запевнив, що не збирається давати Коломойському ніяких привілеїв і наполягатиме на тому, щоб той витратився на соціальні та інфраструктурні об'єкти, як вже зробили Рінат Ахметов (купив автомобілі швидкої допомоги) і Віктор Пінчук (купив квартири звільненим з полону морякам).

"Дивись, приятель, минуле в минулому ... Але прийшов час віддати більшу частину твоїх грошей на соціальні проєкти та відновлення Донбасу", - розповів Зеленський про свої розмови з олігархами.

За його словами, така ж пропозиція у нього є і до Коломойського.

"Якщо телеканал після цього обернеться проти мене, тоді ми зрозуміємо, що він не хоче жити по-іншому", - сказав Зеленський.

Розмова журналіста з Зеленським відбулася в серпні, а ще в червні Зеленський заявив, що домовився з українськими олігархами про фінансування низки проєктів. "Пан Коломойський буде вкладати дуже великі гроші в інфраструктуру Донбасу, але він про це ще не знає", - сказав він на одній київській зустрічі з бізнес-спільнотою.

Коломойський пізніше прокоментував цю заяву, нагадаємо, що його щоденні витрати обмежені за рішенням лондонського суду і може хіба що "пофарбувати ларьок або два".

На початку вересня Коломойський приходив в офіс президента на зустріч із Зеленським, а пізніше в коментарі LB.ua сказав, що тепер не може "з'являтися там, де є Зеленський".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram