ГоловнаПолітика

Заступнику голови Харківської ОДА оголосили підозру в халатності

За даними ЗМІ, мова йде про Євгена Шахненка.

Заступнику голови Харківської ОДА оголосили підозру в халатності
Харьковская ОГА

Прокуратура Харківської області оголосила підозру колишньому заступнику голови облдержадміністрації, який займав посаду з 2015 по 2019 роки. Про це повідомляє пресслужба прокуратури області.

За інформацією місцевого видання Медіапорт, мова йде про Євгена Шахненка, який раніше також обіймав посаду директора Департаменту капітального будівництва.

У прокуратурі розповіли, що протягом 2014-2015 років під час реалізації державної програми з реконструкції очисних споруд, Харківська ОДА уклала договори з юридичною особою на реконструкцію очисних споруд Малоданилівської селищної ради на загальну суму понад 20 млн гривень.

“Під час виконання робіт підприємство-підрядник з метою заволодіння державними коштами здійснило монтаж обладнання, яке не відповідало технічним стандартам, і завищило вартість матеріалів в кілька сотень разів", - йдеться в повідомленні.

Загальна сума збитку становила понад 18 млн гривень.

Обвинувальний акт щодо посадових осіб підприємства-підрядника за фактом привласнення державних коштів у складі організованої злочинної групи за ч.5 ст.191 КК України направлено до суду.

Прокуратурою встановлено, що до вказаних наслідків привели злочинні дії директора Департаменту, який недбало поставився до покладених на нього обов'язків, погодив відповідну проєктно-кошторисну документацію і прийняв виконані роботи.

Раніше НАЗКА знайшло недостовірні відомості в декларації заступника голови Харківської ОДА Шахненка. Тоді Агентство наказало виправити дані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram