ГоловнаПолітика

Зеленський прокоментував "емоційні розмови" в Золотому

Президент розповів про свою поїздку на передову.

За підсумками візиту на ділянку розведення сил і засобів у Золотому Луганської області президент Володимир Зеленський заявив, що "всі хочуть миру" і "всі готові до розведення".

Фото: facebook.com/zelenskiy95

Фото: facebook.com/zelenskiy95

Про це глава держави написав на своїй сторінці у фейсбуці.

Зеленський повідомив, що провів дві доби в Золотому. За цей час він їздив на передову й зустрічався з учителями та лікарями, які, незважаючи на складні умови, продовжують виконувати свою роботу. 

Фото: facebook.com/zelenskiy95

Фото: facebook.com/zelenskiy95

"Говорили про побут на лінії розмежування, про соціальні потреби, а також про можливе розведення військ. Зрозумів одне - усі хочуть миру. Усі готові до розведення", - зазначив президент. 

Фото: facebook.com/zelenskiy95

 Також Зеленський прокоментував розмову з добровольцями в Золотому.

"Від місцевих дізнався, що на околиці в приватному будинку оселилася група озброєних людей. Мешканці Золотого не на жарт стурбовані, хто це такі. Вирішив поспілкуватися з ними сам. Деякі розмови виявилися емоційними. Однак готовий і далі говорити й шукати порозуміння. Але одними розмовами війни не закінчити", - наголосив президент.

Нагадаємо, на одному з телеграм-каналів Національного корпусу з'явилося відео, у підписі до якого зазначалося, що президент спілкується з добровольцями. Один з чоловіків підійшов до Зеленського зі зброєю і висловив своє невдоволення розведенням військ. Між ними ними виникла суперечка.

"Послухай, я президент цієї країни, мені 42-й рік. Я ж не лох якийсь, я до тебе прийшов і сказав: зброю прибери. Ти мені не переводь на акції. Я хотів побачити в очах розуміння, а побачив хлопця, який вирішив, що перед ним якийсь лопух стоїть, і переводиш мене на іншу тему", - сказав Зеленський.

Пізніше в штабі операції Об'єднаних сил відхрестилися від добровольців, з якими спілкувався Зеленський.

"Люди, які спілкувалися з Президентом, перебувають у Золотому зі зброєю нелегально, порушуючи Закон про ООС, чому надається належна правова оцінка", - заявили в штабі.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram