ГоловнаПолітика

У штабі ООС заявили, що Зеленський у Золотому спілкувався не з військовими

"Ці люди перебували в приватному будинку і представилися добровольцями".

У штабі ООС заявили, що Зеленський у Золотому спілкувався не з військовими
скриншот

У штабі операції Об'єднаних сил заявили, що люди, з якими спілкувався в суботу в Золотому президент Володимир Зеленський, не є військовими ЗСУ. Про це йдеться в повідомленні штабу на сторінці у фейсбук.

"Ці люди перебували в приватному будинку і представилися добровольцями. Проте вони не є представниками силових відомств або Збройних Сил України, уповноважених перебувати і діяти в районі проведення операції Об'єднаних сил", - йдеться в повідомленні.

У штабі нагадали, що категорії людей, які можуть перебувати в районі ООС зі зброєю, визначені в Законі України "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях в Донецькій і Луганській областях".

"Люди, які спілкувалися з президентом, не належать до жодної з цих категорій, перебувають в Золотому зі зброєю нелегально, порушуючи зазначений Закон про ООС, чому надається належна правова оцінка", - заявили в штабі.

Нагадаємо, сьогодні Зеленський відвідав Золоте в Луганській області. На одному з телеграм-каналів Національного корпусу з'явилося відео, у підписі до якого зазначалося, що президент спілкується з добровольцями. Один з чоловіків підійшов до Зеленського зі зброєю і висловив своє невдоволення розведенням військ. Між ними зав'язалася словесна перепалка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram