ГоловнаПолітика

У сканері за сотню мільйонів зберігають трактор: Голик розповів про перевірку Буковинської митниці

Дорога до пункту пропуску на кордоні з Румунією побудована частинами.

У сканері за сотню мільйонів зберігають трактор: Голик розповів про перевірку Буковинської митниці

Радник прем'єр-міністра України Юрій Голик розповів у facebook подробиці урядової інспекції пункту пропуску "Порубне" в Чернівецькій області. Там, зокрема, не введені в експлуатацію сканери, а дорога до пункту пропуску на кордоні з Румунією побудована частинами.

"Наприклад, сканери. Вони є. Побудовані. Змонтовані. Але не введені в експлуатацію. Бракує якихось папірців. Тому, наприклад, на пункті пропуску в Чернівецькій області, де ми були сьогодні, в приміщенні, де встановлений сканер, зберігають трактор. Трактор, безсумнівно, річ потрібна. Але сканер краще. А зберігати трактор в приміщенні з обладнанням за сотні мільйонів гривень - маразм", - написав Голик.

Радник прем'єра також нагадав, що митний експеримент дав області понад 800 млн гривень на будівництво дороги до "Порубного". Але водночас дорога до найбільшого пропускного пункту є частинами.

"Ділянка є, дві ділянки немає. Улюблена розвага Укравтодору - ремонтувати шматками п'ять років поспіль - у всій красі", - зазначив він.

Голик додав, посилаючись на слова прем'єра Олексія Гончарука і глави Державної митної служби Максима Нефьодова, що вже цього року буде нова митна служба з кардинально іншим кадровим складом. З існуючої митниці туди перейдуть не всі.

За підсумками інспекції на "Порубному" Голик зазначив, що нинішній митниці можна ставити п'ятірку "за артистизм і сценаризм".

"Знаємо, куди звертатися, коли потрібен буде класний сценарій і хороші артисти. Впоралися без дублів. Молодці. Але суті це не міняє. І прийдешнім змінам не завадить", - написав він.

Водночас радник прем'єра зазначив, що щиро не заздрить Максиму Нефьодову. "Розгребти все те болото, що йому дісталося, те ще завдання. З іншого боку, є безліч швидких рішень, які просто потрібно зробити", - впевнений Голик.

Він також розповів, що в Чернівецькій області є ще два пункти пропуску, на які були гроші від ЄС, але їх не зуміли використати. Тому з 2016 року їх будівництво заморожене, а суди вже дійшли до Верховного.

"Але тепер все буде по-іншому. Сканер запуститься. Пункти добудують. І дорога буде", - резюмував радник прем'єра.

Як відомо, глава уряду разом з головою митної служби відвідали пункт пропуску "Порубне" в рамках робочої поїздки до Чернівецької області. Юрій Голик у жовтні цього року повідомив про своє призначення радником прем'єр-міністра України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram