ГоловнаПолітика

Зеленський відвідав військових у Золотому (оновлено)

Президент говорив про розведення сил і посварився з одним з добровольців.

Президент Володимир Зеленський відвідав добровольчий батальйон на ділянці розведення сил у Золотому. Про це повідомляє один з телеграм-каналів Національного корпусу.

"Зеленський приїхав до добровольців у Золоте. Серйозна розмова про відведення і фронт", - йдеться в повідомленні.

У поїздці його супроводжував помічник президента Андрій Єрмак і заступник голови Національної поліції Вадим Троян.

Під час спілкування з добровольцями Зеленський заявив, що місцеві жителі хочуть розведення сил, а українські військові вважають, що це буде безпечно.

"Люди хочуть розведення. Я розумію, що ви говорите, - щоб не було серйозних помилок, втрат і так далі. Але мені здається, що ми все повинні робити, щоб закінчити війну. Але тут все ж наші військові, вони тут головні. І з усією повагою, саме вони займаються ситуацією з безпеки. Я вірю нашим військовим, ви теж воювали і ставитеся з повагою до армії. Саме вони там, на передовій, на нулі", - сказав він.

На зауваження співрозмовника з іменем Денис, що Україна фактично погоджується на перемир'я з терористичними організаціями "ЛНР" і "ДНР", Зеленський відповів: "Мені пофіг, з ким буде підписано, нам треба території повернути і припинити вбивства".

Судячи зі ще одного відео, наприкінці зустрічі президент і Денис, який спілкувався з ним, посварилися. Той перевів розмову в політичну площину, зажадавши відреагувати на акції "Національного корпусу" і, судячи з усього, вийшов до президента зі зброєю.

"Я прийшов до тебе, сказав зброю прибери, а ти переводиш стрілки. Ти мені взагалі не можеш жодних ультиматумів озвучувати. Ти мене не зрозумів. Нам зайти зброю забрати? Я не розумію, чим ми зараз закінчимо, пацани", - обурився Зеленський.

"Послухай, я президент цієї країни, мені 42-й рік. Я ж не лох якийсь, я тобі прийшов і сказав: зброю прибери. Ти мені не переводь на акції. Я хотів побачити в очах розуміння, а побачив хлопця, який вирішив, що перед ним якийсь лопух стоїть, і переводиш мене на іншу тему", - сказав президент.

Нагадаємо, 1 жовтня в Мінську домовилися про розведення військ в Луганській області. Розведення мало розпочатися 7 жовтня, але його перенесли через постійні обстріли з боку проросійських бойовиків.

Востаннє бойовики обстріляли позиції військових на ділянці розведення військ біля Петровського 25 жовтня.

Восени 2016 року учасники Тристоронньої контактної групи підписали угоду про розведення сил і засобів біля трьох населених пунктів на лінії розмежування в Петровському, Золотому і Станиці Луганській. Біля Золотого і Петровського розведення тоді відбулося, але не збереглося. Влітку 2019 року, після зміни влади в Україні, провели розведення біля Станиці Луганської.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram