ГоловнаПолітика

Разумков сподівається на повноцінну участь делегації України в ПАРЄ

Спікер Ради обговорив з головою парламенту Норвегії питання повернення Росії в ПАРЄ.

Разумков сподівається на повноцінну участь делегації України в ПАРЄ
Фото: Пресс-служба Верховной Рады

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков обговорив із президенткою Стортингу (парламенту) Норвегії Тоне Вільхелмсен Трьоєн питання повернення Росії в Парламентську асамблею Ради Європи (ПАРЄ).

Про це повідомляють на сайті парламенту.

"Це прикра ситуація, адже Російською Федерацією не було виконано жодної з резолюцій організації щодо російської агресивної політики до України. Для нас важливо бути частиною Європи і частиною Ради Європи, але передусім ми повинні відстоювати національні інтереси", - підкреслив Разумков.

Він також висловив надію, що найближчим часом з'являться передумови, які дозволять делегації України знову повноцінно брати участь у роботі Ради Європи.

"Ми сподіваємося на постійну позицію Ради Європи в тих базисах, які були закладені на початку створення цієї організації", - зазначив спікер Ради.

Нагадаємо, наприкінці червня ПАРЄ прийняла резолюцію, яка повертає Росії право голосу на засіданнях. З 2014 року російська делегація в ПАРЄ була позбавлена основних повноважень через окупацію українського Криму.

17 вересня в Раді сформували новий склад української делегації в ПАРЄ. Її очолила депутатка від партії "Слуга народу" Єлизавета Ясько. Проте голова комітету ВР з питань зовнішньої політики Богдан Яременко заявив, що українська делегація не братиме участі в найближчій сесії.

23 вересня українська делегація офіційно відмовилася від участі в осінній сесії ПАРЄ. На осінній сесії мають розглянути проєкт резолюції про становище кримських татар в окупованому Росією Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram