ГоловнаПолітика

ГПУ призначила звільненого прокурора Донського заступником начальника управління нагляду за справами Майдану

Створено нове управління нагляду за "майданівськими справами".

ГПУ призначила звільненого прокурора Донського заступником начальника управління нагляду за справами Майдану
Алексей Донской
Фото: Цензор

Генеральна прокуратура призначила звільненого раніше прокурора Олексія Донського заступником начальника управління нагляду за справами проти активістів Євромайдану.

Про це повідомив на брифінгу заступник генпрокурора - головний військовий прокурор Віктор Чумак, передають "Українськi Новини".

Чумак заперечує призупинення розслідувань справ Майдану після звільнення начальника управління спецрозслідувань Сергія Горбатюка. "Зрада" скасовується повністю", - заявив він.

Головний військовий прокурор наголосив, що створено нове управління нагляду за "майданівськими справами". "Заступником буде Олексій Донський, той, який разом з Горбатюком проводили розслідування у справах Майдану", - пояснив він.

За словами Чумака, Державне бюро розслідувань також створить новий департамент для розслідування "майданівських справ", куди перейдуть слідчі Генпрокуратури.

Нагадаємо, 21 жовтня генпрокурор Руслан Рябошапка створив замість Управління спеціальних розслідувань новий департамент, який здійснюватиме лише процесуальне керівництво у справах Майдану.

З 20 листопада 2019 року Генпрокуратура остаточно втрачає функцію слідства. У зв'язку з цим Управління спеціальних розслідувань підлягає розформуванню. Його співробітникам запропонували вибір: продовжити слідство у складі Державного бюро розслідувань або здійснювати процесуальне керівництво у цих справах у ГПУ після переатестації.

Горбатюк відмовився писати заяву на переатестацію за встановленим керівництвом ГПУ зразком, оскільки, на його думку, вона не відповідає чинному законодавству.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram