ГоловнаПолітика

Арахамія заявив, що йому заборонили називати свідка у справі про хабарі депутатам

"Перше - витік даних, які можуть порушити слідчий процес, а друге - кількість грошей у цій схемі".

Арахамія заявив, що йому заборонили називати свідка у справі про хабарі депутатам
Фото: Макс Левин

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія не назве свідка, який має інформацію про підкуп членів парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, оскільки, за його словами, йому це заборонили правоохоронні органи.

Про це він заявив журналістам, передає "Інтерфакс-Україна".

"Свідка не буде, тому що йому заборонили правоохоронні органи, оскільки є дві загрози. Перше - витік даних, які можуть порушити слідчий процес, а друге - кількість грошей у цій схемі дуже велика - десь $20 млн на рік, протягом, здається, п'яти років хтось заробив $100 млн. Є потенційні загрози самому депутату та членам його сім'ї", - сказав Арахамія перед проходженням тесту на поліграфі.

Він також заявив, що до депутата "підійшли і просто дали в руки законопроєкт і сказали: "Треба зареєструвати".

Нагадаємо, напередодні Арахамія заявив, що 24 жовтня покаже свідка, якому нібито відомо про хабарі в розмірі 30 тисяч доларів для народних депутатів.

Раніше Спеціалізована антикорупційна прокуратура відкрила цю справу для перевірки інформації ЗМІ про те, що 11 депутатів нібито отримали по 30 тис. доларів за те, щоб законопроєкт про ліквідацію корупційних схем під час оцінки об'єктів нерухомості завалили.

Офіс президента і особисто президент Володимир Зеленський закликали членів комітету пройти детектор брехні. 23 жовтня встиг пройти тестування на детекторі брехні колега Арахамії по фракції Олександр Дубінський. Перевірку Арахамії на поліграфі перенесли на 24 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram