ГоловнаПолітика

Ще два депутати "Слуги народу" прийшли на поліграф

Василевська-Смаглюк заявила, що перевірка показала її невинуватість.

Ще два депутати "Слуги народу" прийшли на поліграф
Ольга Василевская-Смаглюк и Олег Марусяк
Фото: коллаж ЛБ

Члени фінансового комітету Верховної Ради від "Слуги народу" Ольга Василевська-Смаглюк і Олег Марусяк прийшли на перевірку поліграфом.

Про це розповіла на брифінгу журналістам депутатка Василевська-Смаглюк.

Перевірку, яку організували в будівлі комітету, повинен оплатити чоловік депутатки. Її проводить Жанна Половнікова, голова науково-методичної ради Всеукраїнської асоціації поліграфологів.

"Завтра ввечері будуть письмові результати. А щодо усних, то якщо я правильно інтерпретую її слова, вона сказала, що грошей я не брала, але знаю трохи більше, ніж розповідаю", - розповів Василевська-Смаглюк.

За її словами, хотіла пройти поліграф також депутат Ганна Колісник, але в неї сьогодні день народження і вона не прийде.

23 жовтня поліграф пройшов народний депутат Олександр Дубінський. Також відзвітував про проходження перевірки депутат Олександр Качура.

Нагадаємо, 18 жовтня фінансовий комітет Верховної Ради "провалив" законопроєкт №2047-д про ліквідацію корупційних схем під час оцінки об'єктів нерухомості. Він пропонує скасувати роботу платних електронних майданчиків, через які оцінювачі й нотаріуси зобов'язані подавати звіти про оцінку нерухомості в єдину базу. Майданчики пов'язують з народним депутатом Антоном Яценком, хоча сам він спростовує це.

Після цього з'явилася інформація, що членам комітету від "Слуги народу" видали по $30 тис. від "зацікавлених осіб", щоб вони не голосували за цей законопроєкт.

23 жовтня для перевірки цієї інформації було відкрито кримінальне провадження, його буде розслідувати НАБУ.

Президент Володимир Зеленський закликав членів фінансового комітету пройти поліграф.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram