ГоловнаПолітика

AP: Зеленський обговорював зі своїм оточенням тиск Трампа ще до інавгурації

Американський президент міг говорити про розслідування стосовно Байдена ще в квітні.

AP: Зеленський обговорював зі своїм оточенням тиск Трампа ще до інавгурації
Фото: EPA/UPG

Президент Володимир Зеленський ще до своєї інавгурації обговорював зі своїм оточенням, як реагувати на можливий тиск з боку президента США Дональда Трампа з метою ініціювати розслідування стосовно сина Джо Байдена.

Про це повідомляє агентство Associated Press з посиланням на джерела.

За їхньою інформацією, Зеленський 7 травня зібрав групу радників, у тому числі Андрія Єрмака і Андрія Богдана, які обговорювали, що робити з вимогами Трампа. Також там були голова "Нафтогазу" Андрій Коболєв і член наглядової ради компанії Амос Хохштайн, який у минулому був дипломатом і радником Джо Байдена з питань України.

Ця зустріч відбулася після дзвінка президента США Зеленському 21 квітня, коли той привітав обраного лідера України з перемогою на виборах. Стенограму цієї розмови Білий дім не оприлюднив, тому невідомо, чи просив Трамп уже тоді розслідувати справу Байдена.

Нагадаємо, демократи з Палати представників восени 2019 року розпочали процедуру імпічменту щодо президента США Дональда Трампа. На такий крок вони пішли, дізнавшись зі ЗМІ, що Трамп під час літньої телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським тиснув на співрозмовника, прагнучи змусити його провести розслідування щодо сина колишнього віце-президента США Джо Байдена.

Демократи вважають, що Трамп зловживав повноваженнями, намагаючись створити проблеми своєму політичному суперникові.

22 жовтня покази в рамках розслідування дав де-факто посол США в Україні Вільям Тейлор, їх уже назвали "переломними".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram