ГоловнаПолітика

"Посередники" Джуліані Ігор Фруман і Лев Парнас відмовилися визнавати провину

Парнас не сумнівається, що "справедливість буде відновлена".

"Посередники" Джуліані Ігор Фруман і Лев Парнас відмовилися визнавати провину
Игорь Фруман и Лев Парнас (справа)
Фото: EPA/UPG

Ігор Фруман і Лев Парнас, американські бізнесмени, які були спонсорами виборчої кампанії Дональда Трампа, не визнали свою провину.

23 жовтня в федеральному суді бізнесмени, які були арештовані під час спроби покинути США на початку цього місяця, заявили про свою невинність, передає ВВС.

Обидва бізнесмени є громадянами США. 46-річний Парнас народився в Україні, 53-річний Фруман - в Білорусі, повідомляє видання.

Двоє інших, українець Андрій Кукушкін і громадянин США Девід Корреа, також були звинувачені в тому ж, і обидва не визнали себе винними минулого тижня.

Як зазначається, це перша кримінальна справа, пов'язана з розслідуванням Конгресом заяв про те, що президент США Дональд Трамп надавав політичний тиск на Україну.

У короткій заяві перед журналістами перед судом в середу Лев Парнас сказав: "Я з нетерпінням чекаю енергійного захисту в суді, і я впевнений, що з часом правда буде відновлена, і я буду виправданий".

У травні 2019 року український бізнесмен Ігор Коломойський назвав Фрумана і Парнаса "двома аферистами" з США, які приїжджали до нього в Ізраїль і розповідали, як треба спілкуватися з Володимиром Зеленським.

Виявилося, що ці бізнесмени - клієнти Джуліані, і за його порадою вони написали заяву на Коломойського в правоохоронні органи України.

Пізніше з'ясувалося, що Фруман і Парнас організовували зустрічі Джуліані з представниками української влади. Темою цих розмов були матеріали слідчих органів України про ймовірний зв'язок політичної діяльності Байдена і компанії Burisma, що працює в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram