ГоловнаПолітика

Перевірку глави фракції "Слуги народу" на поліграфі перенесли

Дубинський проходив тестування на детекторі брехні близько двох годин.

Перевірку глави фракції "Слуги народу" на поліграфі перенесли
Фото: Макс Левин

Проведення тесту на поліграфі для глави фракції "Слуги народу" Давида Арахамії перенесли на 24 жовтня.

Це стало відомо після того, як колега Арахамії з фракції Олександр Дубинський встиг пройти тестування на детекторі брехні.

На підготовку і перевірку Дубинського знадобилося близько двох годин.

За словами поліграфолога, він не готовий психологічно і методологічно тестувати другу людину.

"Завтра о 16:00 готовий проходити заново. Буде готовий поліграфолог. Ми будемо дотримуватися одного поліграфолога, щоб наші тести були за однією методологією", - повідомив Арахамія.

Нагадаємо, народні депутати від "Слуги народу" Олександр Дубинський і Давид Арахамія увечері 23 жовтня прийшли на тестування на поліграфі. Воно проходило в прямому ефірі.

18 жовтня на засіданні комітету депутати не підтримали законопроєкт №2047 "Про ліквідацію корупційних схем під час оцінки об'єктів нерухомості". Документ зареєстрували в парламенті 4 вересня, його авторами стали 31 депутат від фракцій "Голос" і "Слуга народу". Пізніше депутат від "Слуги народу" Олександр Дубинський написав в Facebook, що Офіс президента хоче, щоб всі депутати партії в податковому комітеті Ради пройшли детектор брехні через нібито отримання хабара.

23 жовтня Спеціалізована антикорупційна прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом можливого отримання хабара в розмірі $30 тис. 11 народними депутатами з парламентського податкового комітету.

Президент Володимир Зеленський заявив, що всі члени фінкомітету Ради повинні пройти перевірку на детекторі брехні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram