ГоловнаПолітика

"Євросолідарність" виграла суд у News One

Партія відстояла право депутатів на свободу вираження.

"Євросолідарність" виграла суд у News One
Фото: Макс Левин

Політична партія "Європейська Солідарність" виграла суд за позовом телеканалу News One про захист ділової репутації та відстояла право народних депутатів і фракцій у Верховній Раді на свободу вираження власної позиції.

Про це інформує пресслужба політсили.

Згідно з повідомленням, Касаційний суд в складі Верховного Суду визначив, що формулювання, які були використані в заяві фракції про антидержавні і антиукраїнські висловлювання і факти, які ретранслює телеканал News One, а також про відповідність риторики ЗМІ "темникам Кремля" і меседж російської пропаганди, є оціночними судженнями і не містять інформації, яка завдає шкоди діловій репутації телеканалу", - йдеться в повідомленні.

Фото: eurosolidarity.org

Фото: eurosolidarity.org

Відзначається, що у цій справі "Європейська Солідарність" виграла всі три судові інстанції. У судових рішеннях підтверджено право фракції політичної партії і її спікерів на власну точку зору щодо процесів, які відбуваються в країні.

Крім цього, суд зазначив, що заяви фракцій у Верховній Раді за оцінкою діяльності інститутів захищені статтею 80 Конституції України, згідно з якою народні депутати не несуть юридичної відповідальності за висловлювання в парламенті та його органах, за винятком відповідальності за образу чи наклеп.

"«Європейська Солідарність» є партією, яка дотримується європейських принципів демократії і свободи слова, і буде відстоювати право кожного на можливість реагувати на будь-які процеси, що відбуваються в країні", - підкреслюється в повідомленні.

Нагадаємо, напередодні "Європейська солідарність" звинуватила канал "1 + 1" в порушенні журналістських стандартів. У партії заявляють, що канал вдається до брехні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram