ГоловнаПолітика

Зеленський запросив Назарбаєва в Україну

Політики перетнулися в Японії.

У рамках візиту до Японії президент України Володимир Зеленський зустрівся з першим президентом Казахстану Нурсултаном Назарбаєвим.

Про це інформує пресслужба глави української держави.

Фото: пресслужба Зеленського

"Під час зустрічі порушувалось питання війни в Донбасі та окупації Криму. Нурсултан Назарбаєв заявив, що Казахстан завжди підтримував територіальну цілісність і суверенітет України", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що сторони обговорили "позитивні зміни в просуванні до миру", зокрема повернення полонених і перезапуск дипломатичних переговорів, а також наголосили на необхідності проведення швидких переговорів у "нормандському форматі".

Також політики обговорили можливості збільшення товарообігу між Україною і Казахстаном.

"Володимир Зеленський запросив першого президента Казахстану в Україну", - повідомляють у пресслужбі Зеленського.

Як повідомлялося, 21-24 жовтня Зеленський перебуває в Японії з робочим візитом. Зокрема він взяв участь у церемонії інтронізації імператора Японії Нарухіто.

Нагадаємо, президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв пішов у відставку у березні 2019 року. Він незмінно очолював Казахстан з квітня 1990 року. У квітні 2015 року Назарбаєв був переобраний на п'ятий президентський термін на дострокових виборах. На них він набрав 97,75% голосів виборців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram