ГоловнаПолітика

Коломойський порадив Порошенкові "бути обережнішим у висловлюваннях" про нього і про телеканал "1+1"

Олігарх пригрозив експрезидентові, що "почне розбирати все його героїчне минуле за п'ять років..."

Коломойський порадив Порошенкові "бути обережнішим у висловлюваннях" про нього і про телеканал "1+1"
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

Олігарх Ігор Коломойський порадив п'ятому президенту Петрові Порошенку бути обережнішим у висловлюваннях про близький до олігарха телеканал "1+1" і про нього самого.

Про це він заявив у коментарі "Українській правді".

"Петру Олексійовичу потрібно дуже обережно висловлюватися на адресу "1+1" і бажано Коломойського, тому що ми з ним почнемо розбирати все його героїчне минуле за 5 років", - сказав Коломойський.

"Наприкінці 2014 року чи десь на початку 2015 року відбувся конкурс з продажу 25% акцій "Вінницяобленерго", які ще тоді перебували у Фонді держмайна, і коли одна з наших компаній брала участь, торгувалася, то Порошенко особисто мені обурювався, що "нафіга ти пішов на цей конкурс, підняв мені ціну" тощо. Особисто зізнався, що це його акції. І що через те, що пішла якась компанія, пов'язана зі мною, він обурювався, бо довелося зробити зайві два-три кроки і більше заплатити... Був украй цим не задоволений, це вже як президент. Тому коли він говорить, що не має до цього жодного стосунку... ця компанія ("Енера Вінниця" - ред.) - це 100% його дочірнє підприємство, яке належить "Вінницяобленерго" чи тим самим акціонерам, яким належить "Вінницяобленерго". І він безпосередньо причетний до підвищення тарифів", - додав олігарх.

За словами Коломойського, у 2013-2014 роках Порошенко, ще до того як став президентом, позичив бізнесменові Костянтину Григоришину $50 млн, а під заставу він узяв акції "Вінницяобленерго". Кошти Григоришин нібито отримав від Порошенка через офшори.

Коломойський стверджує, що Григоришин із Порошенком досі не розрахувався, і кому зараз належать акції "Вінницяобленерго", в олігарха не знають: "Чи то Григоришину термін погашення заборгованості продовжили, чи то Порошенку вже перейшли у власність".

Також олігарх порадив Порошенкові "готуватися до цивільних судових процесів, які на нього чекають".

Нагадаємо, напередодні телеканал "1+1" показав сюжет про те, що Порошенко "шантажує" вінничан підвищенням тарифів на водопостачання. У фракції Порошенка "Європейська Солідарність" заявили, що сюжет не відповідає дійсності, а телеканал "пробив чергове дно".

"Євросолідарність" зазначає, що формування тарифів на комунальні послуги - це компетенція відповідної міської ради, а Порошенко не міг і не може бути причетним до формування тарифів.

"Суцільна брехня стала візитною карткою телеканалу Ігоря Коломойського. Така редакційна політика суперечить будь-яким стандартам журналістики і є негідною спробою відволікти увагу громадян України від очевидних провалів в економічній і соціальній політиці нової влади", - йшлося в заяві партії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram