ГоловнаПолітика

Суд Харкова провів засідання у справі Штепи після більш ніж 16-місячної перерви

Адвокат повідомив, що позиція його підзахисної щодо суду присяжних не змінилася.

Суд Харкова провів засідання у справі Штепи після більш ніж 16-місячної перерви
Неля Штепа
Фото: Предоставлено Евгением Плинским

Орджонікідзевський райсуд Харкова у вівторок після більш ніж 16-місячної перерви зміг продовжити підготовче засідання у справі ексмера Слов'янська Нелі Штепи, обвинуваченої в сепаратизмі.

Про це повідомив її адвокат Олександр Шадрін, передає "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні обговорювалося питання призначення справи до судового розгляду або повернення обвинувального акта прокурору, а також можливість розгляду справи судом присяжних. Потім судді пішли в дорадчу кімнату для винесення рішення", - сказав він.

За словами адвоката, ні звинувачення, ні захист не заперечували проти призначення справи до розгляду по суті.

Шадрін також повідомив, що позиція його підзахисної щодо суду присяжних не змінилася - Штепа, як і раніше, хоче, щоб її справу розглядала колегія суддів.

Оголошення рішення заплановане на середу об 11:30.

Нагадаємо, з 12 червня 2018 року суд неодноразово переносив продовження підготовчого засідання у справі Штепи. У листопаді минулого року, за словами адвоката, її госпіталізували з інсультом, проте незабаром перевели на амбулаторне лікування.

Потім засідання мало відбутися 4 березня 2019 року, але через госпіталізацію Штепи у зв'язку із загостренням хронічної хвороби суд переніс засідання на 12 березня. Це засідання теж перенесли, тому що Штепа знову потрапила в лікарню.

2 квітня Штепа з'явилася до суду, але не приїхали всі три її адвокати. Причиною неявки на засідання 15 квітня вона вказала консультацію в київському кардіоцентрі.

29 травня суд Харкова переніс засідання через те, що судді пішли у відпустку.

Штепу затримали в липні 2014 року. Її звинувачують у зазіханні на територіальну цілісність України, яка спричинила загибель людей, створення терористичної організації, у закликах до зміни кордонів України - за сприяння російським бойовикам навесні 2014 року в проведенні "референдуму" про створення терористичної організації "ДНР". Максимальна санкція зазначених статей - довічне ув'язнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram