ГоловнаПолітика

Переатестацію прокурорів оскаржили в Окружному адмінсуді

Суд розгляне справу за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін.

Переатестацію прокурорів оскаржили в Окружному адмінсуді
Фото: segodnya.ua

Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження за позовом до Генеральної прокуратури щодо оскарження Порядку проходження прокурорами атестації. Про це повідомляє пресслужба Судової влади.

Серед вимог позову - визнати протиправним і скасувати наказ генерального прокурора №221 від 03.10.2019 р., яким було затверджено порядок проходження прокурорами атестації. Суд прийняв до розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін.

Окрім того, суд відмовив у вживанні заходів забезпечення позову, тобто в призупиненні дії вищезгаданого наказу до вирішення справи по суті. На думку суду, позивачем не було доведено, що невжиття таких заходів унеможливить відновлення порушених прав, ефективний захист або виконання рішення суду.

Нагадаємо, Верховна Рада затвердила у другому читанні і в цілому законопроєкт про реформу органів прокуратури, який передбачає створення Офісу генпрокурора замість Генеральної прокуратури України.

Замість Генеральної прокуратури, регіональних, місцевих і військових прокуратур з'явиться Офіс генерального прокурора, обласні та окружні прокуратури. Військових прокуратур більше не буде (при цьому в генпрокурора буде право створювати спеціалізовані прокуратури в разі необхідності).

Посадовий оклад окружних прокурорів буде підвищено з нинішніх 12 до 15 прожиткових мінімумів, у 2021 році становитиме 20 мінімумів, а в 2022-му - вже 25 мінімумів. Посадові оклади в обласній прокуратурі будуть пропорційно більшими в 1,2 разу, в Офісі генпрокурора - в 1,3 разу. Генеральний прокурор отримуватиме 1,7 посадового окладу прокурора в своєму Офісі.

Ліміт чисельності співробітників органів прокуратури скорочено з 15 тисяч до 10 тисяч осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram