ГоловнаПолітика

Сім'я Гладковського внесла за нього 10,6 млн гривень застави, - адвокат

Сам він залишається в СІЗО, поки оформляють документи.

Сім'я Гладковського внесла за нього 10,6 млн гривень застави, - адвокат
Фото: Lb.ua

Сім'я колишнього першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони Олега Гладковського внесла за нього 10,6 млн гривень застави.

Про це "Українським Новинам" повідомив його адвокат Руслан Волинець.

"Внесли (заставу). Йде процес оформлення документів", - сказав він.

На цей момент, за словами, адвоката, Гладковський залишається в СІЗО, оскільки немає ще підтверджувальних документів.

Нагадаємо, Гладковського затримали біля одного з ресторанів під Києвом 17 жовтня перед вильотом до Брюсселя, куди він нібито планував поїхати на автовиставку. За словами прокурора, в НАБУ надійшло повідомлення, що Гладковський із сім'єю має намір покинути територію країни. Сам він усі підозри спростовує.

Гладковському закидають використання службового становища в інтересах компанії "Богдан Моторс", яка йому належить. Слідство вважає, що він забезпечив включення в державне оборонне замовлення і подальшу закупівлю за рахунок державного бюджету вантажних автомобілів підвищеної прохідності МАЗ 6317 (Богдан 6317) за завищеними цінами у дочірнього підприємства "Автоскладальний завод №2", що входить до складу "Богдана".

Розмір збитків, завданих державі, оцінюють у 10,6 млн гривень.

Крім того, з'ясувалося, що колишній чиновник не задекларував доходів дружини, отриманих від здачі в оренду елітної нерухомості в центрі столиці на загальну суму майже 165 тис. доларів у 2016-2018 роках.

19 жовтня Вищий антикорупційний суд заарештував Гладковського на 60 діб з можливістю внести 10 млн 623 тис. гривень застави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram