ГоловнаПолітика

Кабмін затвердив трирічну програму розвитку Карпат

У регіоні планують будувати дороги, створювати робочі місця й розвивати туризм.

Кабмін затвердив трирічну програму розвитку Карпат
Фото: Укринформ

Кабінет міністрів у неділю затвердив трирічну державну програму розвитку регіону Українських Карпат на  період 2020-2022 років.

Про це йдеться на сайті уряду.

Наприкінці липня президент Володимир Зеленський підписав указ "Про розвиток регіону українських Карпат". Ухвалення державної програми було одним з пунктів цього указу. Кабмін мав укластися в два місяці, але йому знадобилося три.

Програму спрямовано на поліпшення соціального й економічного розвитку Українських Карпат, підвищення транспортної доступності окремих гірських територій, вона включає широке коло питань, як-от будівництво доріг, створення нових робочих місць, розвиток туризму в регіоні Карпат, що охоплює Закарпатську, Івано-Франківську, Львівську та Чернівецьку області.

Це територія площею майже 60 тис. кв. км, із 715 гірськими населеними пунктами, більшість з яких - 94% - села з майже 978 тис. мешканців.

Нагадаємо, попередній Кабінет міністрів ухвалив Концепцію розвитку гірських територій українських Карпат на 2019-2027 роки.

Вона базується на чотирьох пріоритетах: формування конкурентної економіки гірських територій; розвиток транспортної, виробничої та соціальної інфраструктури; розвиток туристичного потенціалу; гарантування екологічної безпеки.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram