ГоловнаПолітика

Політв'язня майданівця Коломійця в російській колонії відвідав український консул

Коломієць дякує всім, хто бореться за звільнення політв'язнів Кремля.

Політв'язня майданівця Коломійця в російській колонії відвідав український консул
Андрей Коломиец
Фото: crimeahrg.org

Засудженого окупаційною владою Криму українського політв'язня Андрія Коломійця у колонії Краснодарського Краю відвідав український консул Тарас Малишевський. Про це повідомила його дружина Галина Коломієць, пише Кримська правозахисна група у фейсбук.

Візит відбувся ще 17 жовтня.

За словами дружини політв'язня, консул підтримав Андрія морально, цікавився станом його здоров'я. Спілкування Коломійця з консулом, як зазвичай, проходило під камерами і в присутності співробітників колонії.

"Андрій Коломієць дякує українському консульству за підтримку, а також усім небайдужим людям, які борються за звільнення українських політв'язнів, що опинилися в російських і кримських місцях позбавлення волі", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в червні 2016 року українського активіста Євромайдану Андрія Коломійця засудили в Криму до 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

Його затримали в російській Кабардино-Балкарії в травні 2015 року за підозрою в зберіганні наркотиків, привезли в Крим та звинуватили у замаху на вбивство двох кримських співробітників спецпідрозділу "Беркут". За словами адвоката Коломійця, з доказів звинувачення є тільки дві чорно-білі фотографії нібито обгорілої форми силовиків.

У квітні 2017 року Андрій Коломієць подав скаргу до Європейського суду з прав людини. Російська правозахисна організація "Меморіал" вважає політв'язнем Коломійця і вимагає його негайного звільнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram