ГоловнаПолітика

Гладковський з родиною збиралися тікати з України, - прокурор

У ексзаступника секретаря РНБО є житло в Іспанії.

Гладковський з родиною збиралися тікати з України, - прокурор
Фото: Lb.ua

Колишній заступник секретаря РНБО Олег Гладковський разом з родиною збирався тікати з України.

Про це під час судового засідання заявив прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Юрій Олефір, передає кореспондент LB.ua.

"17 жовтня надійшла інформація про те, що уповноваженим органом було повідомлено, що пан Гладковський з сім'єю вживають заходів, щоб покинути територію країни. Копії документів долучені до матеріалів скарги. Після цієї інформації, а також наявності майна за кордоном, компаній, зокрема в офшорах, не було іншого варіанта, як затримати Гладковського", - пояснив прокурор.

За його словами, була отримана інформація від прикордонної служби про досить нестандартну поведінку ексзаступника секретаря РНБО. Він перебував у міжнародному аеропорту і проходив процедури. Був запрошений в залу офіційних делегацій і навіть маючи дозвіл на виліт, покинув його і був потім затриманий НАБУ.

Фото: Вікторія Матола

Гладковський пояснив, що повинен був вилетіти до Риму, а потім - у Брюссель на виставку. Він користувався залом офіційних делегацій, який заздалегідь замовив.

"Ми під'їхали на автобусі до літака, але сказали, що літак затримується. Тому ми повернулися. Потім мені сказали, що до мене є запитання. Я попросив пояснити ситуацію начальника зміни. Він попросив паспорт. Потім повернувся. Сказав, що запитань немає. Але літак вже полетів. Тому я вирішив взяти інший квиток і поїхав вирішувати свої справи", - сказав підозрюваний.

Гладковський заявив, що не знав про кримінальне провадження, яке ведеться з квітня 2018 року. Те саме сказав його адвокат, зазначивши, що справ щодо Гладковського "дуже багато".

Кореспондент повідомляє, що до суду прийшов син Олега Гладковського.

До суду над Олегом Гладковським прийшов його син
Фото: Вікторія Матола
До суду над Олегом Гладковським прийшов його син

Нагадаємо, ввечері 18 жовтня ВАКС почав обирати запобіжний захід Олегу Гладковському. Його затримали 17 жовтня перед вильотом до Брюсселя у кримінальній справі про зловживання службовим становищем за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram