ГоловнаПолітика

ВАКС почав обирати запобіжний захід Гладковському (оновлено)

"Те, що мені інкримінують, повна нісенітниця", - сказав Гладковський

Фото: Lb.ua

Вищий антикорупційний суд у п'ятницю ввечері почав обирати запобіжний захід колишньому заступнику голови РНБО Олегу Гладковському.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua із залу суду.

Судове засідання веде слідчий суддя Тимур Хамзін.

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Перед початком засідання Гладковський заявив, що не бачить підстави для оголошення підозри.

"Те, що мені інкримінують, повна нісенітниця. Справа складається з п'яти томів, де два томи - моя податкова декларація, яку заповнював протягом трьох років. І це - основна складова цієї справи. Ще один том - контракти між підприємством, до якого я не мав жодного стосунку і впливу на його діяльність, з Міністерством оборони та четвертий том - стосується декларування. І п'ятий те, що було сформульовано в повідомленні про підозру, де на біле кажуть чорне, а на чорне - біле, а решту ми з вами зараз послухаємо і моя позиція буде такою, щоб відстояти свою честь, гідність і невинність", - сказав підозрюваний.

Фото: Lb.ua

Гладковський зазначив, що не збирався залишати територію України.

"Затримання - це теж порушення закону, моїх прав і свобод, тому що я за три останніх роки 260 разів був за кордоном, займався військовою допомогою. Тільки цього року навіть після звільнення я більш ніж 10 разів був за кордоном. 7 жовтня прилетів звідти. У мене було запрошення на виставку в Брюсселі і зворотні квитки. Чому мене затримали саме зараз - не розумію", - сказав Гладковський.

Адвокати Гладковського подали клопотання про його звільнення з-під варти, оскільки на момент затримання він не був у статусі підозрюваного. За словами Гладковського, йому вручили підозру сьогодні о 17:18. Адвокат вважає, що без рішення слідчого судді затримання незаконне.

Адвокати вважають, що прокурори не навели в протоколі про затримання доказів, що Гладковський міг уникнути притягнення до відповідальності шляхом втечі з країни.

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Оновлення. Прокурор пояснив, що адвокати не спростовують, що людина могла ухилятися від відповідальності, і органи попереднього розслідування могли так вважати. Справа розслідується з квітня. Влітку цього року було проведено кілька обшуків, зокрема на підприємстві, де є бенефіціаром Олег Гладковський.

Прокурор вважає, що адвокати, вимагаючи зараз його звільнення, не довели факту, що він не міг ухилятися від притягнення до відповідальності.

Олега Гладковського затримали 17 жовтня перед вильотом до Брюсселя у кримінальній справі про зловживання службовим становищем за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram