ГоловнаПолітика

Тимошенко: ГТС треба відокремити від "Нафтогазу", але зберегти в держвласності

"Якщо в закон внесуть норму про збереження ГТС у держвласності, парламент може розраховувати на голоси фракції під час другого читання і в цілому".

Тимошенко: ГТС треба відокремити від "Нафтогазу", але зберегти в держвласності

Партія "Батьківщина" не підтримала законопроєкт, який передбачає відокремлення діяльності з транспортування природного газу в першому читанні. Якщо в документ буде внесена норма про збереження нашої газотранспортної системи (ГТС) у державній власності, парламент може розраховувати на голоси фракції під час другого читання і в цілому.

Про це заявила Юлія Тимошенко сьогодні з парламентської трибуни, повідомляють на сайті політсили.

Вона нагадала, що побудова української ГТС з нуля буде коштувати 300 млрд євро і приносити 3 млрд доларів щорічно.

"Уже 15 років на ГТС іде полювання, її ніхто не збирається за 300 млрд євро купувати, але її хочуть привласнити через управління системи розпорядження прибутком і доходом у 3 млрд доларів", - сказала Тимошенко.

Зазначають, що "Батьківщина" підтримує необхідність виконувати зобов'язання Енергетичного пакету з Євросоюзом і відокремити ГТС від "Нафтогазу", щоб уникнути штучного банкрутства і перехресного субсидування.

"Це потрібно, але це може бути тільки державне підприємство, яке заборонено для приватизації, концесії тощо", - підкреслила Тимошенко.

Вона також подякувала "Слузі народу" за те, що вони теж виступають проти будь-яких маніпуляцій з ГТС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram