ГоловнаПолітика

Суд залишив Пашинського під вартою

Сьогоднішнє засідання було продовженням учорашнього.

Фото: Макс Левін

Апеляційний суд Києва залишив під вартою Сергія Пашинського. Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Суд залишив без змін постанову Печерського райсуду.

Фото: Макс Левін

Фото: Макс Левін

Засідання було продовженням учорашнього, де сторони з'ясовували адресу Державного бюро розслідування. Цей факт важливий з огляду на те, до підсудності якого суду належить розгляд клопотання про запобіжний захід Сергію Пашинському.

За словами його адвоката Андрія Федура, незважаючи на те, що адреса ДБР у реєстрі фізичних і юридичних осіб значиться як Грушевського, 12/2, однак це будівля уряду. Фактично ДБР (у тому числі слідчі) перебувають у будівлі за адресою Петлюри, 15. За словами Федура, клопотання про Пашинського мали розглядати в Шевченківському райсуді Києва, а не Печерському.

Прокурор наполягав на інформації з реєстру фізичних і юридичних осіб.

Фото: Макс Левин

Фото: Макс Левин

Фото: Макс Левин

Фото: Макс Левин

Фото: Макс Левин

Крім того, захист просив про поручительства для Пашинського, але сторона звинувачення заперечила, посилаючись на довідку Державної прикордонної служби. Однак адвокат її не бачив.

Нагадаємо, 7 жовтня Печерський районний суд Києва заарештував Пашинського до 4 грудня. Йому закидають ч.1 ст. 121 Кримінального кодексу (умисне тілесне ушкодження) у зв'язку з інцидентом, коли Пашинський вистрілив із нагородного пістолета в ногу жителеві одного із сіл Васильківського району В'ячеславу Хімікусу.

Генпрокурор Руслан Рябошапка припустив, що Пашинському висунуть ще три підозри.

Екснардеп Мустафа Найєм повідомив, що кримінальні справи щодо Пашинського стосуються фактів розкрадання коштів в оборонній сфері. Крім Пашинського, в них фігурує колишній нардеп Іван Вінник.

Слідчі НАБУ розслідують виконання державного оборонного замовлення з виготовлення 152 мм боєприпасів для артилерійської системи "Гіацинт", незаконного використання бюджетних коштів під час виготовлення 82 мм міномета "Верба" і закупівлі за завищеними цінами бронемашин Oncilla польської компанії Mista.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram