ГоловнаПолітика

Гладковського затримало НАБУ перед вильотом за кордон (оновлено)

Власник "Богдана" проходить підозрюваним у справі НАБУ.

Гладковського затримало НАБУ перед вильотом за кордон (оновлено)
Олег Гладковский (Свинарчук)
Фото: narodna-pravda.ua

Фігурант журналістського розслідування про розкрадання в оборонно-промисловому комплексі, колишній перший заступник секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олег Гладковський намагався вилетіти з України, але його затримали детективи Національного антикорупційного бюро.

Про це повідомляють кілька українських ЗМІ з посиланням на джерела.

"Гладковський намагався сьогодні вилетіти з України через аеропорт "Бориспіль", але його затримали на кордоні співробітники НАБУ", - пише "Інтерфакс-Україна".

Телеканал "112-Україна" також повідомив про затримання Гладковського і опублікував фото.

"Гладковський щойно намагався вилетіти з країни, але його не випустили. Він поїхав у ресторан на Бориспільській трасі, де його затримало НАБУ", - йдеться в повідомленні.

Фото: 112-Україна

Затримання експершого заступника секретаря РНБО також підтвердив "Українським новинам" високопоставлений чиновник в антикорупційних органах.

"Затримали", - сказав він, додавши, що зараз Гладковського везуть у НАБУ.

У пресслужбе НАБУ уточнили, що Гладковського затримали за підозрою в зловживанні службовим становищем - за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу.

Зазначимо, що наприкінці серпня НАБУ відкрило кримінальне провадження за фактом можливого приховування в декларації Гладковського майна на суму понад 4,5 млн гривень.

Пресслужба корпорації "Богдан" повідомила, що її власник Олег Гладковський збирався відвідати виставку Bus world 2019 у Брюсселі.

"Він був офіційно запрошений на цей захід і мав на меті взяти участь у низці запланованих ділових переговорів як голова провідної автомобілебудівної корпорації", - йдеться на сайті "Богдана".

Прес-служба корпорації підкреслила, що після звільнення з державної служби Гладковський неодноразово виїжджав і повертався в Україну. "Тому зручна для багатьох версія про нібито спробу покинути Україну не витримує жодної критики", - повідомили в корпорації

"Такі дії силовиків дуже схожі на політично вмотивовані, як це було з обшуками просто напередодні виборів, і вказують на управління силовими відомствами держави в ручному режимі на догоду хорошій телевізійній картинці і переключенню соціальної уваги від реальних проблем в економіці країни", - заявили в "Богдані".

Нагадаємо, 25 лютого команда журналістських розслідувань Bihus.Info представила фільм, в якому стверджується, що Ігор Гладковський, син Олега Гладковського, разом з Віталієм Жуковим і Андрієм Рогозою через фірми-"прокладки" постачали оборонним підприємствам контрабандні російські деталі або деталі з українських військових частин за завищеними в два-чотири рази цінами. Згідно з даними журналістів, розмір розкрадань становить щонайменше 250 млн грн.

Як кандидат у президенти Володимир Зеленський обіцяв домогтися притягнення Гладковського до кримінальної відповідальності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram