ГоловнаПолітика

СБУ передала в ДБР матеріали на власних працівників

За підсумками перевірки виявлено низку порушень.

СБУ передала в ДБР матеріали на власних працівників
Фото: censor.net.ua

Служба безпеки України передала матеріали системної внутрішньої перевірки в правоохоронні органи для подальшого розслідування.

Про це заявив голова СБУ Іван Баканов, повідомляють на сайті відомства.

За його словами, СБУ вже передала у Державне бюро розслідувань результати внутрішньої перевірки щодо можливого тиску співробітниками спецслужби на бізнес. Також були встановлені окремі правопорушення співробітників спецслужби, які необґрунтовано ініціювали проведення огляду товарів і комерційних транспортних засобів, не маючи на це законних підстав.

Раніше СБУ також повідомляла, що в ДБР спрямовано результати службової перевірки незаконного знищення тютюнових виробів (речових доказів у справі).

"Крім того, матеріали щодо двох співробітників, які мали незадекларовану нерухомість і «підпрацьовували» за сумісництвом, передано Національному агентству запобігання корупції", - додали у відомстві.

Також проведена перевірка обґрунтованості отримання службового житла, за підсумками якої виявлено окремі випадки неправомірного отримання квартир. Ці матеріали також підуть у ДБР. За словами голови СБУ, це не повний перелік порушень, виявлених протягом перевірки.

Усього в спецслужбі проведено 23 перевірки та службові розслідування, за результатами яких щодо 55 осіб вжито управлінських заходів. Кілька співробітників СБУ, зокрема чиновники, перебувають під слідством.

"Я ініціював аудит, щоб виявити механізми корупції в Службі. Уже чинний закон дає нам можливість не чекати на початок реформи, а ефективно очищати власні лави. Всі повинні зрозуміти незворотність покарання, усвідомити рівність перед законом", - підкреслив Баканов.

Нагадаємо, 6 вересня СБУ почала внутрішній аудит для оптимізації чисельності співробітників.

30 вересня на засіданні комітету Верховної Ради з нацбезпеки, оборони та розвідки розглянули концепт масштабної реформи СБУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram