ГоловнаПолітика

Рада створила Єдину електронну систему у сфері будівництва

Законопроєкт було визначено президентом Зеленським як невідкладний.

Рада створила Єдину електронну систему у сфері будівництва
Фото: Анна Стешенко

Верховна Рада України схвалила в другому читанні законопроєкт №1081 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо вдосконалення порядку надання адміністративних послуг у сфері будівництва і створення Єдиної державної електронної системи в сфері будівництва".

За документ проголосували 319 нардепів, передає "РБК-Україна".

Законопроєкт було визначено президентом Володимиром Зеленським як невідкладний. Він передбачає створення Єдиної державної електронної системи в сфері будівництва в складі містобудівного кадастру, подання документів в електронній формі для отримання всіх адміністративних та інших послуг у сфері будівництва, а також отримання таких послуг в електронній формі 24 години на добу 7 днів на тиждень.

Також у законі прописано скорочення переліку документів, які подаються для отримання адміністративних послуг у сфері будівництва, і введення електронної взаємодії між державними електронними інформаційними ресурсами, суб'єктами надання адмінпослуг у сфері будівництва для отримання адміністративних послуг за принципом "єдиного вікна".

Документом передбачена оплата адмінпослуг у сфері будівництва, штрафів за правопорушення у сфері містобудівної діяльності за допомогою електронної системи.

Відповідно до закону, вводиться відкритий доступ до інформації, що міститься в електронній системі (крім персональних даних), через портал електронної системи, і єдиний порядок присвоєння та зміни адрес об'єктам нерухомого майна.

Нагадаємо, раніше Держархбудінспекція упорядкувала реєстрацію дозвільних документів на будівництво.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram