ГоловнаПолітика

Тимошенко запропонувала референдум щодо питання про продаж землі

"Поки ви не отримаєте відповіді народу, не зазіхайте на святе, на землю".

Тимошенко запропонувала референдум щодо питання про продаж землі
Фото: Lb.ua

Розгляд будь-яких законопроєктів про відкриття ринку землі без проведення всенародного референдуму і введення в цей період мораторію на продаж землі неможливий.

Про це йдеться в законопроєкті "Батьківщини", представленому Юлією Тимошенко на засіданні Комітету ВРУ з аграрних питань, повідомляє пресслужба політсили.

"Спочатку референдум, чи хочуть люди продавати землю чи ні, продовження мораторію, поки буде проведено референдум, а до того - ніяких законопроєктів до парламенту не ставити. Все повернути уряду і закрити питання", - зазначила вона.

На її переконання, продаж землі на тих умовах, як хоче зробити влада, неприпустимий.

"Поки ви не отримаєте відповіді народу, не зазіхайте на землю. Можна без волі народу такі питання вирішувати?.. Якщо вони зараз протягнуть через парламент будь-закон про продаж землі, потім все перероблять так, як їм потрібно. Не можна продавати землю. Ми залишимося без землі, без робочих місць і можливостей на майбутнє. Або ми зараз відстоюємо землю, або дамо за спиною народу провести рішення і це означатиме, що України не буде", - запитала вона.

Юлія Тимошенко нагадала, що за останніми соціологічними опитуваннями, 73% українців категорично проти продажу землі, а 81% проти продажу іноземцям, а ще дві третини вимагають референдуму із земельного питання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram