ГоловнаПолітика

Зеленський підписав закон про зміни до Регламенту Ради

Під час підготовки до другого читання пропозиції і поправки до законопроєкту можна вносити лише щодо тексту, який парламент ухвалив за основу.

Зеленський підписав закон про зміни до Регламенту Ради
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський підписав Закон "Про внесення зміни до ст. 116 Регламенту Верховної Ради України щодо вимог до пропозицій і поправок до законопроєкту, який готується до другого читання".

Про це повідомляється на сайті президента.

Закон викладає ч. 1 ст. 116 Регламенту в новій редакції. Згідно зі змінами, під час підготовки до другого читання пропозиції і поправки до законопроєкту можна вносити тільки щодо тексту (розділів, статей, їх частин, пунктів, підпунктів, абзаців, речень), який парламент ухвалив за основу.

Водночас основний комітет, як виняток, може вирішити врахувати внесені пропозиції та поправки щодо виправлень, уточнень, усунень помилок та/або суперечностей у тексті законопроєкту, інших структурних частин законопроєкту та/або інших законодавчих актів, які не були предметом розгляду у першому читанні. Водночас має бути вказано необхідність внесення цих поправок у висновках головного комітету та/або експертного підрозділу апарату Верховної Ради і оголошено головуючим на пленарному засіданні під час розгляді такого законопроєкту в першому читанні.

Зазначається, що зміни до регламенту парламенту дозволять підвищити ефективність та якість законодавчого процесу.

Нагадаємо, 30 січня набрав чинності новий регламент Ради. Зміни до нього були напрацьовані спільно з Комісією Європейського Союзу (більш відомою як місія Кокса). Серед іншого, передбачалося зробити на місяць не два пленарні тижні, а три. Зараз на пленарному тижні парламент засідає з вівторка по п'ятницю. Водночас традиційно у середу і п'ятницю в парламенті не ухвалюють важливих законопроєктів через велику кількість прогульників.

На початку вересня віцеспікер парламенту Руслан Стефанчук запропонував розробити "абсолютно новий" регламент Ради

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram