ГоловнаПолітика

Зеленський зустрівся з прем'єром Латвії і віцеспікером Сейму

Президент подякував Латвійській Республіці за підтримку України.

Зеленський зустрівся з прем'єром Латвії і віцеспікером Сейму
Фото: president.gov.ua

Під час офіційного візиту до Латвії президент Володимир Зеленський провів переговори з прем'єр-міністром Латвійської Республіки Криш'янісом Кариньшем.

Про це повідомляють на сайті президента.

Зазначають, що Зеленський подякував Кариньшу "за послідовну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України і позицію щодо санкцій проти Росії".

"Для нас дуже важливий цей візит. Сьогодні наш пріоритет - припинення війни. І дуже важливо, щоб у нас була допомога Європи, наших друзів, які спільно і чесно нас підтримують", - сказав Зеленський.

Сторони відзначили поступове збільшення обсягів двосторонньої торгівлі між країнами і наявність можливостей для подальшого розвитку економічного співробітництва. Також співрозмовники домовилися забезпечити подальшу активну роботу в рамках Міжурядової українсько-латвійської комісії з питань економічного, промислового і науково-технічного співробітництва.

Також Зеленський провів зустріч зі спікеркою Сейму Інарою Мурнієце. Він подякував латвійському парламенту за активну позицію підтримки суверенітету і територіальної цілісності України, а також за надання допомоги постраждалим на Донбасі.

Також президент України подякував Латвії за солідарність з Україною в засудженні рішення про повернення російської делегації в Парламентську асамблею Ради Європи і привітав важливу ініціативу створення в ПАРЄ постійної групи "Балтик плюс".

Зеленський наголосив на необхідності розвитку міжпарламентського співробітництва двох країн і висловив надію на налагодження активного діалогу і ефективних робочих контактів між Сеймом і Верховною Радою.

Нагадаємо, сьогодні Зеленський прибув до Латвії з офіційним візитом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram