ГоловнаПолітика

Поновленого на посаді голову КС Шевчука не пустили на роботу

Конституційний Суд хоче бачити рішення з гербовою печаткою.

Поновленого на посаді голову КС Шевчука не пустили на роботу
Фото: Макс Требухов

Конституційний Суд не допустив свого колишнього голову Станіслава Шевчука до робочого місця через відсутність гербової печатки на рішенні суду про його поновлення на посаді.

Про це йдеться на сайті суду.

"16 жовтня в Конституційний Суд України звернувся Станіслав Шевчук з усною вимогою допустити його до робочого місця. Він зазначав, що в рішенні Окружного адміністративного суду міста Києва йдеться про негайне виконання рішення в частині поновлення Станіслава Шевчука на посаді судді та голови Конституційного Суду України", - повідомили в суді.

Йому відмовили, пославшись на відсутність рішення, завіреного гербовою печаткою. Надана особисто Шевчуком копія скороченого судового рішення не завірена належним чином, як цього вимагає Інструкція з діловодства в адміністративних судах. В Єдиному реєстрі судових рішень також досі не опублікували ні скороченого, ні повного тексту рішення.

Нагадаємо, 14 травня КС висловив недовіру своєму голові Шевчуку і звільнив його з посади. 11 жовтня Окружний адмінсуд Києва поновив Шевчука на посаді голови КС.

15 жовтня він приніс у КСУ заяву про поновлення на посаді судді та голови суду, але її наразі не задовольнили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram