ГоловнаПолітика

Харківська міськрада підтримала "формулу Штайнмаєра"

"Відмова від неї позбавить президента аргументів на підтримку України з боку союзників".

Харківська міськрада підтримала "формулу Штайнмаєра"
Фото: city.kharkov.ua

Харківська міська рада в середу ухвалила звернення до президента Володимира Зеленського, в якому підтримала "формулу Штайнмаєра".

"Ми вважаємо "формулу Штайнмаєра" єдиним на сьогодні реальним шляхом до припинення війни. Відведення військ не є відступом, а є кроком уперед до ще більшого припинення вогню, а отже, і смертей", - йдеться в тексті звернення, який оприлюднено на сайті міськради.

У той самий час депутати заявили, що на Донбасі повинні бути розформовані всі незаконні збройні формування, потрібно забезпечити контроль над кордоном, а місцеві вибори провести за українським законодавством.

У своєму зверненні депутати Харківської міської ради вимагають від політиків усіх рівнів припинити інсинуації навколо цього документа, а також утриматися від проведення акцій "Ні капітуляції".

"Ця формула не легалізує бойовиків, а навпаки, передбачає повернення українського законодавства і правопорядку на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей. Відмова від неї в рамках нормандського формату позбавить президента аргументів на підтримку України з боку таких потужних союзників, як Німеччина і Франція", - сказано в документі.

Під час голосування 53 депутати підтримали звернення, 12 проголосували проти, ще двоє утрималися

Харківська міськрада стала першим органом місцевої влади, що виступив на підтримку, а не проти "формули Штайнмаєра".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram