ГоловнаПолітика

МЗС працює над законопроєктом про подвійне громадянство, - Кулеба

Уряд має кілька підходів до впровадження подвійного громадянства.

МЗС працює над законопроєктом про подвійне громадянство, - Кулеба
Фото: Lb.ua

Міністерство закордонних справ зараз працює над законопроєктом про надання подвійного громадянства, у Кабміні є кілька підходів до його введення. Про це на брифінгу повідомив віцепрем'єр з європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба, передає "РБК-Україна".

"У нас в уряді є кілька підходів до того, як повинна бути впроваджена ідея про подвійне громадянство, мої колеги з МЗС доводять усе це до цілісної концепції, але для мене зараз найважливіше, що всі дозріли для того, щоб працювати над цим питанням. Ми починали з того, що це питання сприймався як щось цілком космічне і не для реалізації. А зараз ми вже обговорюємо конкретний законопроєкт", - підкреслив Кулеба.

Він також зазначив, що юридичний статус закордонного українця не наповнений достатнім змістом, а ініціатива дозволить мільйонам людей зберегти зв'язок з Україною.

"Так склалося, що мільйони людей виїхали. І ми повинні зберегти їх зв'язок з Україною. І паспорт, громадянство - одна з таких сполучних ланок. Я радий, що є еволюція в цьому питанні. І сподіваюся, що воно буде підтримане суспільством, тому що заборона на подвійне громадянство була створена в одному контексті, а зараз контекст зовсім інший", - сказав дипломат.

Нагадаємо, попередня влада також повідомляла про роботу над законопроєктом про подвійне громадянство. Про це говорив ексміністр закордонних справ Павло Клімкін у лютому цього року. Він підкреслював, що легалізація подвійного громадянства дозволить залучити діаспору до роботи в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram