ГоловнаПолітика

Радника Кличка Білоцерківця підозрюють у декларуванні недостовірної інформації (оновлено)

Екснардеп вважає вручення підозри політичним переслідуванням.

Радника Кличка Білоцерківця підозрюють у декларуванні недостовірної інформації (оновлено)
Дмитрий Белоцерковец
Фото: akcent.org.ua

Національне антикорупційне бюро повідомило колишнього депутата Верховної Ради і радника мера Києва, голови Київської міської державної адміністрації Віталія Кличка Дмитра Білоцерківця про підозру в декларуванні недостовірної інформації.

Про це ексдепутат повідомив у фейсбуці.

"Мені видали підозру про недостовірну інформацію в декларуванні. Більшого, що можна було б пред'явити мені, навіть з лупою в руках, придумати не змогли", - написав він.

За словами Білоцерківця, підозра стосується того, що його новонароджений син і дружина періодично перебували в матері з метою догляду за дитиною, а це не вказано в декларації. Як один з елементів доказової бази виступають адреси доставки памперсів.

Радник мера підкреслив, що перевірка Національного агентства з питань запобігання корупції не знайшла порушень у його е-декларації. Тому він вважає вручення підозри політичним переслідуванням і тиском на мера Києва Кличка.

Оновлення. На сайті НАБУ йдеться, що 15 жовтня детективи Бюро разом з прокурорами САП повідомили про підозру колишньому народному депутату, колишньому директорові одного з департаментів КМДА Білоцерківцю за ст.366-1 Кримінального кодексу.

"Слідство встановило, що колишній народний депутат вніс недостовірні відомості в електронні декларації за 2016 і 2017 роки, не задекларувавши користування нерухомим майном у місті Києві вартістю 3,8 млн грн, яке належить на праві власності близькому родичу народного депутата", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, минулого року НАБУ відкривало стосовно Білоцерківця справу про незаконне збагачення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram