ГоловнаПолітика

Могеріні назвала представлений Пристайком план урегулювання на Донбасі "задовільним"

Рада ЄС побачила "позитивний розвиток" ситуації.

Могеріні назвала представлений Пристайком план урегулювання на Донбасі "задовільним"
Фото: EPA/UPG

Верховна представниця Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні вважає представлений міністром закордонних справ України Вадимом Пристайком план урегулювання на Донбасі "задовільним".

Про це Федеріка Могеріні заявила на пресконференції за підсумками засідання міністрів закордонних справ 28 країн співтовариства в Люксембурзі, передає РБК-Україна.

"Ми побачили від нього досить всеосяжний план і, я б навіть сказала, задовільну картину планів, які є в уряду щодо реформ, а також щодо того, як вирішувати конфлікт на Донбасі", - сказала Федеріка Могеріні.

Крім того, вона зазначила, що Рада ЄС побачила "позитивний розвиток" ситуації.

"Ми побачили деякий позитивний розвиток і хочемо підтримати його... Ми підтвердили українському міністру прихильність Європейського Союзу підтримки суверенітету і територіальної цілісності України, а також прихильність підтримати порядок реформ", - додала голова дипломатії ЄС.

Раніше повідомляли, що Вадим Пристайко взяв участь у міністерському засіданні "Групи друзів України в ЄС" і обговорив з ними підготовку до нормандської зустрічі.

Голова українського МЗС також запросив голову ОБСЄ в Станицю Луганську.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram