ГоловнаПолітика

Генеральний секретар НАТО відзначив реформи Порошенка для членства України в альянсі

Столтенберг сподівається на посилення партнерства з Україною.

Генеральний секретар НАТО відзначив реформи Порошенка для членства України в альянсі
Президент Украины Петр Порошенко и генсек НАТО Йенс Столтенберг во время саммита НАТО в Брюсселе, 12 июля 2018.
Фото: EPA/UPG

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг відзначив реформи, здійснені за час президентства Петра Порошенка для членства України в альянсі.

Про це він сказав під час заходів у рамках Парламентської асамблеї НАТО.

Єнс Столтенберг підкреслив, що Альянс підтримує прагнення України до подальшої європейської інтеграції, в тому числі до членства в ЄС. "Ми вважаємо, що потрібно зосередитися передусім на реформах, на модернізації країни", - зазначив він.

"Я бачу президента Порошенка тут у залі. Ми свого часу з ним багато років працювали пліч-о-пліч", - сказав Єнс Столтенберг.

Він зазначив, що НАТО посилює підтримку України і співпрацю в умовах продовження дестабілізації ситуації на сході країни і в Криму. "Після інциденту із захопленням українських кораблів в Азовському морі в Керченській протоці ми вирішили робити більше у військово-морській сфері. Ми працюємо з морською академією в Одесі", - розповів Єнс Столтенберг.

Він повідомив, що через кілька тижнів Північноатлантична рада відвідає Україну з візитом, "щоб висловити свою потужну політичну підтримку".

"А ми як члени альянсу підсилюємо практичну підтримку України. Тому що ця підтримка допомагає не тільки Україні, а й у цілому підтримує той порядок, який заснований на правилах. Що дуже важливо для всіх нас", - зазначив генсек НАТО.

Він висловив надію, що партнерство України і НАТО і надалі посилюватиметься. "Це добре і для НАТО, і для України для модернізації наших інститутів безпеки і оборони", - сказав генеральний секретар альянсу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram