ГоловнаПолітика

Зеленський порівняв російську агресію з шоковою терапією

"Неначе дві тисячі вольт пропустили по тілу нашої рідної України".

Зеленський порівняв російську агресію з шоковою терапією
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський подякував українським військовим за захист держави.

"Сьогодні для всієї нашої країни не просто чергове свято і звичайний вихідний у календарі. Сьогодні дійсно великий день - День захисника України, день сміливих, безстрашних і непереможних воїнів, чоловіків і жінок з усієї куточків нашої незалежної України, справжніх національних героїв", - звернувся він до військових у рамках поїздки до Донецької області.

Зеленський зазначив, що ще донедавна Україна жила дуже безтурботно, не вірячи в загрозу війни. Через це держава недостатньо піклувалася про власну армію. Президент назвав такий підхід гіркою помилкою і недалекоглядністю, який призвів до втрати частини території і тисяч смертей. "Неначе дві тисячі вольт пропустили по тілу нашої рідної України", - сказав Зеленський.

"Такі потрясіння для будь-якої держави є історичними і визначальними. Такі моменти дійсно є моментами істини, коли у цілого народу є тільки два шляхи. Перший - здатися і назавжди зникнути з лиця землі. Або народитися заново всупереч усьому, на зло всім ворогам, підвестися, обтрусити пил, посміхнутися і сказати: ні, не дочекаєтеся. Ми обрали саме цей шлях", - сказав президент.

Зеленський підкреслив, що українці - вільний народ, який за останні роки став лише сильнішим.

"Наша Конституція говорить, що Україна - суверенна, незалежна, унітарна і демократична держава. І якщо хтось не згоден із цими словами і хоче це заперечити, йому доведеться мати справу з вами - нашими захисниками. Захисниками з великої літери", - сказав Зеленський.

Він додав, що не хоче багато говорити. "Єдине, що сьогодні повинен сказати і Президент, і кожен українець - це просто дякую! За вашу відвагу і доблесть. За характер, дух, волю і витримку. За мирний сон в українських містах і селах. За те, що тримаєте небо", - сказав президент України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram